VERFIJN UW KEUZE

Regio's in Canada

U bent hier : Startpagina | canada

Canada

Canada. Dit op één na grootste land ter wereld, bijna even groot als heel Europa, wordt begrensd door de Atlantische Oceaan, Stille Oceaan en Noordelijke IJszee. Het is bijna 10 miljoen vierkante kilometer groot, heeft zes tijdzones en is naar verhouding dunbevolkt.

Het merendeel van de ca. 30 miljoen Canadezen woont in het zuiden van het land, niet meer dan 200 kilometer van de grens met de Verenigde Staten. Het noorden is het territorium van de inheemse Inuit- en Métis-bevolking, in het zuiden wonen de afstammelingen van Europese immigranten samen met mensen van Aziatische afkomst en uit andere delen van de wereld. Canada is daardoor bij uitstek een voorbeeld van een multiculturele samenleving.

Net zo gevarieerd als de bevolking is de natuur, met hoge bergketens op de grens van de provincies Alberta en British Columbia, uitgestrekte prairies in het midden, onafzienbare bossen en meren in Ontario en een ruige Atlantische kust in het oosten. Plus het uitgestrekte wildernisgebied van de Yukon en de Northwest Territories. Al deze gebieden hebben hun eigen specifieke flora en fauna met eland, bever, lynx en zwarte en bruine beer als bekendste vertegenwoordigers.

Lees voor meer infomratie verder onder het tabblad reisinformatie hieronder.